TrA.Subject

TrA.Announcement

Åk söderut och du hittar alltifrån shopping till vackra platser och upplevelser för hela familjen. Vi erbjuder den kortaste vägen och du får dessutom en lagom lång paus direkt när du kör ombord i Helsingborg.

Erbjudande

Res med oss
Helsingborg-Helsingör + Rödby-Puttgarden
319:-
Boka nu
Var 20 min

Mångfacetterade Berlin

Berlin ligger närmare än du tror. Åk ner över en weekend, boka något av våra prisvärda hotell och upplev de olika stadsdelarna. Shoppa på Kurfürstendamm och festa i trendiga Hackesche Höfe i Östra Berlin.

Metropolen Hamburg

Metropolen vid Elbe och Tysklands andra största stad, Hamburg, delar frikostigt med sig av shopping, kultur, historia och nöjen. Den kreativa ådra som flyter genom staden resulterar i spännande arkitektur, en tillåtande atmosfär och ett brett utbud av allt från budget till lyx.

Hansastädernas drottning Lübeck

Det är inte för inte som Lübeck kallas för Hansastädernas drottning. Stora delar av centrum finns med på UNESCOs världsarvslista. I Lübecks medeltida stadskärna finns gränder, korsvirkeshus, imponerande byggnader med charm och atmosfär från en svunnen tid. 

Den mångsidiga Hansastaden Rostock

I Rostock finns tydliga spår från Hansatiden och de gotiska kyrkorna och gamla köpmanshusen formar stadens själ. Idag är det en modern stad som inte bara bjuder på historiska skatter och flera hundra år gamla traditioner, utan också kulturell mångfald, ett rikt restaurangutbud och mycket mer.

Erbjudande

Res med oss
Helsingborg-Helsingör + Gedser-Rostock
319:-
Boka nu
Var 20 min
mecklenburg

Mecklenburg-Vorpommern

Det finns mer i Tyskland än storstäder som Berlin, Hamburg och Lübeck . Exempelvis regionen Mecklenburg-Vorpommern, endast två timmar innan Berlin. I denna region finner du vackra stränder, fina insjöar, nationalparker och öar. Den mest kända parken är Waren, som också råkar vara Tysklands största.

I Mecklenburg-Vorpommern lider det knappast någon brist på exceptionella kulturella arvegods som ligger nära naturen och vattnet. Det finns städer och badorter, endast en kortare bilresa från denna sida sundet. Med en rik historia, havet och den naturliga miljön lär det bli omöjligt att inte få koppla av en stund. Magnifika sagopalats smälter samman med korsvirkeshus. Livligt målade fiskarstugor finns i badorterna lika mycket som villor från slutet av 1800-talet. Ljuvliga småstäder finns inte långt från regionala stadskärnor. Liv och rörelse, nöjen och spel, är aldrig långt från dessa platser av absolut frid. Sola på stranden och slingra sig genom täta gröna skogar – allt inom några timmar.

schwerin

Slottet Schwerin

Mecklenburg-Vorpommerns landmärke är det magnifika slottet Schwerin. Slottet var en gång i tiden storhertigarna av Mecklenburg-Schwerin huvudbostad. Nu är den eleganta byggnaden säte för den lokala regeringen. Strax över vägen ligger Schwerins gamla stadsdel, med fantastisk arkitektur från de senaste århundradena.

Omgiven av ett underbart landskap bestående av sjöar och skogar ser Schwerin slott ut som ett sagoslott. Det är landmärket för staden Schwerin och ännu mer för hela Mecklenburg-Vorpommern. Fram till för cirka 100 år sedan har det varit storhertigen av Mecklenburg-Schwerins hertigresidens.

En promenad längs trädgårdens stigar visar trädgårdsarkitekterna Klett och Lennés mästerskap. På sommaren (april - oktober) finns det ett café i orangeriet direkt vid basen av huvudtornet. På vintern (november - mars) kan du äta och dricka på Schlosscaféet inuti slottet. Gå på en guidad tur i slottet och upptäck hemligheter och historier bakom föremålen och rummen.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.