Åk söderut och du hittar alltifrån shopping till vackra platser och upplevelser för hela familjen. Vi erbjuder den kortaste vägen och du får dessutom en lagom lång paus direkt när du kör ombord i Helsingborg.

Hamburg

Metropolen Hamburg

Metropolen vid Elbe och Tysklands andra största stad, Hamburg, delar frikostigt med sig av shopping, kultur, historia och nöjen. Den kreativa ådra som flyter genom staden resulterar i spännande arkitektur, en tillåtande atmosfär och ett brett utbud av allt från budget till lyx.

Shopping

Hamburg är ett eldorado för shoppingälskare med exklusiva butiker, glittriga shoppingcenter och udda second-hand affärer. Missa inte stadsdelen Altona och kvarteret Ottensen som är lite av en stad i staden där det vimlar av butiker. Här finns också den kända affärsgatan Ottenser Hauptstrasse. Hanse-Viertel är centrums mest populära galleria med butiker, restauranger och en hummerbar. Och om du är design- och inredningsintresserad kommer du att älska designcentret Stilwerk med flera läckra butiker under ett tak.

Kulturell oas

Hamburg är världens tredje största musikalstad efter New York och London och hela staden sjuder av konstarter, kultur och scener för opera, balett, teater och konserter. Den subkulturella stadsdelen S:t Pauli, med en av världens kanske syndigaste gator, Reeperbahn, lockar med krogar, barer och diskotek. 

Missa inte heller en tur till hippa, kreativa Sternschanze där små trånga butiker, caféer och multikulturella matställen trängs längs gatorna. En tidig söndagmorgon är också den livliga Fischmarkt i hamnen en upplevelse som slår det mesta.

Livsnjutning

Stadens centrum ligger vid sjön Aussenalster. Lapa vårsol på stränderna och slå dig ner i gröngräset i Alsterpark. Mitt i Hamburgs centrum finns också en annan sorts livsnjutning, chokladparadiset Chocoversum, som bjuder på upplevelser för alla sinnen i chokladens ljuva värld. Blankenese, som tidigare var en fiskeby, är idag ett fashionabelt område i Hamburgs utkant, med vackra hus, pittoreska gränder och romantisk utsikt över Elbes sluttningar. Området är väl värt ett besök! Passa på att ta en fika på vackra Witthüs med café, tehus och restaurang.

Nytt och gammalt

Hamnstaden korsar gärna gammalt med nytt. Hoppa på någon av båtbussarna som glider fram på kanalerna genom Speicherstadt, världens största sammanhängande lagerhus-komplex från 1800-talet. I anslutning till kvarteret växer också den hypermoderna stadsdelen Hafen City fram. Området är väl värt ett besök för sina byggnader och för alla de sevärdheter som finns här. tex Hamburg Dungeon, Miniatur Wunderland och Dialog im Dunkeln. Kontraster med känsla av Hamburg!

Lübeck

Hansastadens drottning

Det är inte för inte som Lübeck kallas för Hansastadens drottning. Stora delar av centrum finns med på UNESCOs världsarvslista. I Lübecks medeltida stadskärna finns gränder, korsvirkeshus, imponerande byggnader med charm och atmosfär från en svunnen tid. 

Restips

Hela innerstaden andas historia; alltifrån Korsvirkeshusen, de smala gränderna, saltmagasinen, rådhuset och kyrkor som Domkyrkan och Mariakyrkan. Holstentor är Lübecks medeltida stadsport och stadens mest kända byggnad. Idag finns muséet för stadens historia här. Lübecks turistbyrå ligger på Holstentor Platz.

Kultur & muséer

Besök Buddenbrook Haus, Günter Grass Haus och Willy Brandt Haus - tre museer för nobelpristagarstaden Lübecks berömda söner. Ett annat museum är Dockteatermuseum, Museum für Puppentheater som har en av världens största samlingar teaterdockor, scener, rekvisita och affischer.

Berlin

Stora upplevelser i Berlin

Berlin ligger närmare än du tror. Åk ner över en weekend, boka något av våra prisvärda hotell och upplev de olika stadsdelarna. Shoppa på Kurfürstendamm och festa i trendiga Hackesche Höfe i Östra Berlin.

Historiska landmärken

Därutöver rymmer staden en rad historiska landmärken, som till exempel Berlinmuren och Brandenbruger Tor. Brandenburger Tor är en symbol för stadens delning, då den befann sig mitt i ingenmanslandet mellan Öst och Väst, precis vid Berlinmuren. Vid Brandenburger Tor uppmanade USA:s tidigare president Ronald Reagan att muren skulle rivas. Rivningen blev verklighet 2 år senare.

Vacker arkitektur

I Berlin finns internationell arkitektur i världsklass vid det omfattande nybyggda området runt Potsdamer Platz, som till exempel Sony Center med det speciella tältlika taket, Belsheim Center och DaimlerChrysler Center. Att cykla i Berlin är ett perfekt sätt att uppleva staden. Välj om du vill på kulinarisk tur, konsttur eller vill känna historiens vingslag bland många andra turer.

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer. Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka målinriktade erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.