Den Danske Riviera lockar med några av Europas bästa stränder, idylliska fiskelägen och livsnjutning för hela familjen. Dessutom har Nordsjälland alltid varit kungarnas favoritområde och här finns många slott och kloster att besöka.

Upplevelser

Den danska rivieran

Sommarens mysigaste äventyr upplever du längs Den Danska Rivieran. En sträcka som passar utmärkt för en cykelsemester. Du tar dig fram i egen takt och kan på vägen njuta av de många byarna längs med kustlinjen, var och en med sin charm. Stanna till vid stränder och idylliska fiskelägen. Behöver du en längre paus så stanna på något mysigt badhotell eller bed & breakfast på vägen.

Hornbæk

Alldeles norr om Helsingör ligger det klassiska semesterparadiset Hornbæk som pulserar av liv under sommaren. Lägg ut filten på den breda finkorniga sandstranden och låt barnen busa runt på strandlekplatsen. Njut av livet på hamnkrogarna, shoppa fina prylar i butikerna och besök personliga gallerier. Den idylliska byn har länge varit en inspirationskälla för designern Ilse Jacobsen. Passa på att besöka hennes butiker i byn eller unna er en behandling på Kurbadet by Ilse Jacobsen.

Dronningmølle & Gilleleje

Här kan ni njuta av skönt strandliv och konst. På Rudolph Tegners museum och skulpturpark får ni ta del av konstnärens livsverk, från den första lilla lerstatyn till det sista oavslutade verket. Det går att cykla till museet, men inte inne i parken. Däremot får ni gärna ta en picknick i gröngräset med skulpturer och blå himmel i bakgrunden.

Gilleleje

Ingen sommar utan en tur till Gilleleje. Byn charmar med pittoreska gränder, korsvirkesromantik och personlig service. Här har Själlands största fiskehamn sitt säte och byn är populär bland fritidsseglarna. Aktiviteterna avlöser varandra under sommaren, njut av jazz i hamnen, festivaler och kulturarrangemang.

Längs Strandvejen söderut

Följ Strandvejen söderut från Helsingör till Espergærde, en mysig by med personliga butiker, en vinbar och jazzcafé. Passa på att avnjuta en fiskburgare i hamnen och strosa längs den vackra sandstranden. Humlebæk är mest känt för sitt världsberömda konstmuseum Louisiana som är en upplevelse för hela familjen med verk av de största konstnärerna. I Humlebæk finns även en genuin fiskehamn.

Kungligt

Kungarnas favorit

Nordsjälland har alltid varit kungarnas favoritområde och här finns många slott och kloster att besöka. Kronborg slott i Helsingör är från 1600-talet och Esrum Kloster och Möllegård från 1100-talet är väl värda ett besök. Fredenborg Slot är danska drottningens sommarresidens. Omgivningarna är fantastiska och en liten bit bort ligger Hilleröd med pampiga renässansslottet Frederiksborg Slot som innehåller Danmarks Nationalhistoriska Museum.

Trädgårdar

Är du intresserad av trädgård, kultur och natur har Nordsjälland ett fantastiskt utbud. Storslagna kungliga trädgårdar, men också trädgårdar och parker med konst i världsklass. Du hittar även unika och magiska upplevelseträdgårdar som blir en stimulans för alla sinnen.