Norr om Helsingör ligger de små charmiga fiskelägena på rad. Med några av Europas bästa stränder och ett kulturutbud utöver det vanliga, är Danmarks Riviera ett riktigt semesterparadis. Närheten gör det till ett perfekt resmål över dagen. Kanske att upptäcka från cykelsadeln?

Bad

Skapa sommarminnen på Nordsjällands vackraste stränder. Norr om Helsingör ligger de små charmiga fiskelägena på rad. Med några av Europas bästa stränder och ett kulturutbud utöver det vanliga, är Danmarks Riviera ett riktigt semesterparadis. 

Bada på Danska Rivieran

Kultur

Nordsjälland är känt för sina många slott och pampiga trädgårdar. Gillar du det lilla formatet bättre, ska du besöka Galleri Nordrum i Hornbæk eller målerisamlingen på Nivaagaard.

Upplev kultur på Nordsjälland

Mat

Klassisk dansk mat i historiska miljöer med massor av själ. På Nordsjälland hittar du gästgiverier med anor från 1700-talet.

Ät på Nordsjälland

Cykelsemester

Följ Nordkustvägen på cykel och besök några av de finaste små hamnarna längs med Själlands Nordkust. Stanna till i den mysiga badorten Hornbæk som myllrar av liv under sommaren - eller trampa vidare till Villingebæk och Dronningmölle.

Cykla på Nordsjälland

Ilse Jacobsen

Designern Ilse Jacobsen har bott i Hornbæk under hela sitt liv och hennes modeimperium började med ett par gummistövlar! Idag har hon en internationell business och säljer dessutom kläder och skönhetsprodukter. Besök hennes första butik i Hornbæk.

Shoppa hos Ilse Jacobsen

Jägersborg Dyrehave

Om du gillar skogspromenader och frisk luft är Jägersborg Dyrehave något för dig. Skogsparken är känd för både flora och fauna. Bland annat finns där 2100 hjortar. Du hittar denna vackra plats i Klampenborg, cirka en halvtimme från Helsingör.

Besök Dyrehaven

Charmiga Hundested

Hundested är en charmig fiskeby som erbjuder allt från kultur och historia till vacker omgivning och natur. Det finns flera aktiviteter för barn och det är hygge på hög nivå för alla byns besökare. 

Besök Hundested

Esrum Kloster

Esrum Kloster var en gång ett av Nordens mäktigaste kloster. Idag är det en spännande upplevelseattraktion för hela familjen. Det finns utställningar inne i klostret, en butik med äkta klosterprodukter och en lekplats som tar dig tillbaka till medeltiden.

Besök Esrum Kloster

Gemytliga Gilleleje

Det finns mycket att utforska i den charmiga fiskebyn Gilleleje, cirka 2 mil från Helsingör. Njut av danskt hygge och pausa med bad och avnjut en måltid på lokalt fångad fisk och skaldjur.

Besök Gilleleje

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer. Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.

Personuppgiftslagen ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till skicka målinriktade erbjudanden till dig.