Norr om Helsingör ligger de små charmiga fiskelägena på rad. Med några av Europas bästa stränder och ett kulturutbud utöver det vanliga, är Danmarks Riviera ett riktigt semesterparadis. Närheten gör det till ett perfekt resmål över dagen. Kanske att upptäcka från cykelsadeln?

Många verksamheter i Danmark stängda

Många verksamheter är stängda i Helsingör och övriga Danmark under mars månad. Därför kan det vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för mer information. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer. Mer information angående coronavirus / COVID-19 se vår informationssida.

Mat

Klassisk dansk mat i historiska miljöer med massor av själ. På Nordsjälland hittar du gästgiverier med anor från 1700-talet.

Ät på Nordsjälland

Kultur

Nordsjälland är känt för sina många slott och pampiga trädgårdar. Gillar du det lilla formatet bättre, ska du besöka Galleri Nordrum i Hornbæk eller målerisamlingen på Nivaagaard.

Upplev kultur på Nordsjälland

Cykelsemester

Följ Nordkustvägen på cykel och besök några av de finaste små hamnarna längs med Själlands Nordkust. Stanna till i den mysiga badorten Hornbæk som myllrar av liv under sommaren - eller trampa vidare till Villingebæk och Dronningmölle.

Cykla på Nordsjälland

Ilse Jacobsen

Designern Ilse Jacobsen har bott i Hornbæk under hela sitt liv och hennes modeimperium började med ett par gummistövlar! Idag har hon en internationell business och säljer dessutom kläder och skönhetsprodukter. Besök hennes första butik i Hornbæk.

Shoppa hos Ilse Jacobsen

Jägersborg Dyrehave

Om du gillar skogspromenader och frisk luft är Jägersborg Dyrehave något för dig. Skogsparken är känd för både flora och fauna. Bland annat finns där 2100 hjortar. Du hittar denna vackra plats i Klampenborg, cirka en halvtimme från Helsingör.

Besök Dyrehaven