20 minuter till danska äventyr

Boka online – spara pengar jämfört med hamnpriser.

20 minuter till äventyren

20 minuter. Längre tid tar det inte att segla från Helsingborg till Helsingör. Men det är tillräckligt med tid för att njuta av en paus på vägen. Eller ett helt äventyr, om det önskas. Med våra eldrivna färjor är den blå resan den grönaste vägen till Danmark. Upplevelserna väntar strax över sundet. ForSea, den grönaste vägen till Danmark.

Julmarknader

Julmarknader i Danmark

Strax där borta, bara precis över vattnet, är julen magisk. Från trånga gränder i Helsingör till hektiskt julstök i Köpenhamn. Varsågod, här är våra tips på julmarknader i Danmark!

Läs mer

Julmarknader i Tyskland

Tyskarna är helt enkelt bäst på julmarknader. Frågan är bara hur många du orkar med. Passa på att smita iväg på en långhelg och varva shopping med avkoppling. Berlin, Hamburg eller Lübeck? Få två överfarter på en biljett, när du reser med vår kombinationsbiljett.

Lär mer

Upptäck naturen

Nordsjälland

Nordsjälland kallas också Danmarks riviera och har man någon gång varit där är det inte svårt att förstå varför. Här ligger några av Europas bästa stränder och små söta fiskebyar på rad. När ni har tittat er mätta på den vackra naturen finns det gott om ställen att stanna och äta på. 

Läs mer

Hundested

I fiskebyn Hundestad hittar ni mycket kultur och historia. Området har vacker natur och är särskilt känt för sin sand och dyn. Här finns även aktiviteter för barn och ni kan även strosa runt och se kyrkan allt annat som Hundested erbjuder.

Läs mer

Kultur för hela familjen

Glyptoteket

Gå på upptäcktsfärd bland marmorbyster, målningar och mumier i en av Köpenhamns vackraste kulturoaser med över 10.000 verk och arkeologiska föremål

Upptäck Glyptoteket

Kultur på Nordsjälland

Nordsjälland är känt för sina många slott och pampiga trädgårdar. Gillar du det lilla formatet bättre, ska du besöka Galleri Nordrum i Hornbæk eller målerisamlingen på Nivaagaard.

Upplev kultur på Nordsjälland

4 för 3

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art är alltid värt ett besök, både för sina permanenta utställningar och för de spännande tillfälliga utställningarna.

Läs mer

20%

Vikingaskeppsmuseet

Vikingaskeppsmuseet har fem skepp som hittats från vikingatiden och här får ni också veta hur man bygger ett skepp och själva prova på tidsenligt hantverk. Här kan ni följa smidning, repslagning och andra prova-på aktiviteter. 

Läs mer

Avkoppling och frisk luft

10%

Hotel Gilleleje Strand

Utanför Helsingör Färjeterminal hittar ni fiskebyn Gilleleje, ett charmigt ställe där ni kan njuta av bad, mat och vacker natur. Här är det också perfekt att ta en cykeltur och njuta av äkta danskt hygge. Förläng besöket med en god natts sömn och läcker tvårätters på Hotel Gilleleje Strand.

Läs mer

20%

Midtsjællands Golfklub

Midtsjællands Golfklub är en spännande 18-håls, kuperad golfbana i ett naturskönt område i Holbæk, där vatten spelar en avgörande roll. Res med oss och få rabatt!

Läs mer

20%

Kronborg Slott

Endast 20 minuter bort ligger Kronborg slott. Promenera på vallarna och den närliggande stranden och njut av utsikten över sundet.

Läs mer

Jägersborg Dyrehave

Om du gillar skogspromenader och frisk luft är Jägersborg Dyrehave något för dig. Skogsparken är känd för både flora och fauna, bland annat för sina 2100 hjortar.

Besök Dyrehaven

Djurliv på andra sidan

20%

Knuthenborg Safaripark

Nu är det möjligt att förflyttas 66 miljoner år tillbaka i tiden. Besök Knuthenborg Safaripark och dinosaurieskogen och få sällskap av T-rex, fossiler och flygödlor. Här kan ni också uppleva tigrar, noshörningar och fler än 1000 andra vilda djur samt Danmarks längsta och brantaste vattenrutschbana.

Läs mer

20%

Öresundsakvariet

Öresundsakvariet visar pedagogiskt Öresunds karakteristiska marina miljöer och den flora och fauna som lever där.

Läs mer

Underhållning för stora och små

20%

Experimentarium

Nordsjällands stora attraktion på 12.500 m² för barn och vuxna i alla åldrar. Se, rör och upplev! Här ska du använda utställningarna och göra experiment.

Läs mer

20%

Museet for Søfart

Dyk ner i det underjordiska till en värld av sjöfartsberättelser i stämningsfulla och dramatiska scenografier.

Läs mer

Julshopping

Shopping i Helsingör

Helsingör vimlar av små personliga butiker, med fokus på inredning och mode. Allt på bekvämt promenadavstånd.

Shoppa i Helsingör

Parkera i Helsingör

Ibland är det helt enkelt bäst att ta bilen. Vi tipsar om bra och prisvärda parkeringar i Helsingör för dig som inte vill lägga tid på att leta parkering.

Läs mer

Shopping i Köpenhamn

Loppisfynd, danska designklassiker, fransk inredning, lyxig skönhet och mode som gör dig unik. Ta en långhelg för att hinna med all bra shopping i huvudstaden.

Shoppa i Köpenhamn

Parkera i Köpenhamn

Det är inte alltid det går att komma undan smidigt med gratis parkering. Här finns en lista över de billigaste parkeringshusen i Köpenhamn.

Läs mer

Upplev Tyskland

Berlin

Berlin - staden som har mycket att ge. Berlin ligger närmare än vad du tror och är ett perfekt resmål för en weekend. Upplev staden, checka in på ett hotell, ät god mat och se vacker arkitektur. För dig som är intresserad av historia är Berlin ett extra intressant resmål - då staden har många historiska landmärken. 

Läs mer

Hamburg

Hamburg är Tysklands andra största stad och bjuder på allt från shopping till kultur, historia och nöjen. För den som är intresserad av arkitektur är detta också ett bra resmål och den livliga Fischmarkt i hamnen är en upplevelse för morgonpigga – sätt klockan på söndagsmorgnar.

Läs mer

Lübeck

Lübeck kallas för Hansastadens drottning och i den medeltida stadskärnan finns. gränder, hus och byggnader som påminner om en svunnen tid. Mycket av det hittar du på UNESCO:s världsarvslista. Det är en historisk stad med mycket kultur.

Läs mer

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka målinriktade erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.