Vart vill du resa?

Inspiration

Det danska gemytet

Helsingör

I Helsingör finns det danska gemytet samlat i gränderna, på gågatorna, i butikerna och på barerna. Besök även världsberömda Kronborg Slott, underjordiska sjöfartsmuseét, Öresundsakvariet och Hotel Marienlyst med internationellt casino.

Läs mer
Rabatt

Rabatt på inträdet

Danmark

Du som reser med oss får rabatt på inträdet till massor av attraktioner. Bara en kort resa över Öresund hittar du en helt ny värld med resmål som är barnsligt kul och fullspäckat med färgstarka upplevelser.

Läs mer
Shopping

Mysig shopping

Helsingör

Mysig shopping i de hundratals små butikerna längs gågatorna exempelvis, Jörgensen & Co, Kop og en Kande, inredningsbutikerna Tidsted och Levande Lys. Trevlig blomsterbutik, Michael Find, ligger bara ett stenkast från terminalen. Du parkerar bilen nära på vår parkering vid Faergevej.

Läs mer
Bilsemester
Kultur

Medeltidsatmosfär

Lübeck

Kulturhistoriska sevärdheter som Holstentor präglar än idag stadens vackra silluett och påminner om ortens ärorika historia som fri Riks- och Hansastad. Njut av konst, kultur, marsipan och shopping i den enastående världskulturstaden.

Läs mer
Inspiration
Bad

Stränder & livsnjutning

Nordsjälland

Den Danske Riviera lockar med några av Europas bästa stränder, idylliska fiskelägen och livsnjutning för hela familjen. Dessutom har Nordsjälland alltid varit kungarnas favoritområde och här finns många slott och kloster att besöka.

Läs mer
Matupplevelser

Matupplevelser

Helsingör

Njut av klassisk italiensk mat i Patrizios restaurang i Helsingör, Amici Miei. Är du sugen på den danska godbiten smörrebrödet besök Rådmand Davids hus. Prova ”Sol over Gudhjem” med rågbröd, rökt sill, lök och en rå äggula. Missa exempelvis inte matmarknaden i vaerftshallerne.

Läs mer
Shopping

Storstadsshopping

Köpenhamn

I H&M:s butik & Other Stories finns allt från make-up, hudvård och doft till trendiga kläder, accessoarer och skor (Amagertorv 29). Har du den stora plånboken med dig är Illum ett lyxigt köpcenter med både mode och inredning (på Ströget).

Läs mer
Matupplevelser

Saluhallen

Köpenhamn

Torvehallerne, Köpenhamns nya stjärna till saluhall, bjuder på rader av färgsprakande grönsaker, charkuterier och ost. Handlarna är generösa med smakprover så att du kan hitta dina favoriter.

Läs mer
Inspiration

Romantik

Venedig

Det finns ingen annan stad som Venedig. Den är på alla vis helt unik och mystisk. Ta god tid på dig i den romantiska staden och upplev enastående charm och många hemligheter bland gator och gränder, broar och kanaler.

Shopping

Dansk design

Köpenhamn

Dansk design håller världsklass och det är en upplevelse att besöka alla showrooms som ofta är en mix av galleri och butik. Ta till exempel en sväng inom Designer Zoo med verkstad, design och konsthantverk och 2000 kvm stora GUBI Showroom.

Läs mer
Bilsemester

Maritim charm

Hamburg

En mängd härliga upplevelser väntar på dig i Hamburg. Ta en åktur på kanalerna genom Speicherstadt, strosa längs hamnpromenaden eller njut av en kopp kaffe i de vackra kvarteren.

Läs mer
Shopping

Loppmarknader

Köpenhamn

Alla loppmarknader som under helgerna flyttar ut på gator och torg när solen tittar fram är ett säkert vårtecken i Köpenhamn. Bra marknader finns vid Frederiksberg Rådhus, Israels Plads, Nørrebrogade och Gammel Strand i centrum.

Läs mer
Inspiration

På cykel

Köpenhamn

Köpenhamn är en mycket välkomnande cykelstad. Hyr en cykel och upptäck omgivningarna, eller testa den batteridrivna stadscykeln som dessutom har en touchscreen på styret med inbyggd GPS. 

Läs mer
Inspiration

På kajak

Köpenhamn

Paddla kajak genom Köpenhamns kanaler - och varför inte hälsa på Den lille Havfrue! Turerna utgår från ön Holmen i Köpenhamns hamn. Paddla runt och se Christiania, det nya Operahuset, Den Sorte Diamant, Köpenhamns häftiga bibliotek och inte minst berömda Nyhavn!

Läs mer
Inspiration

Ta tåget

Danmark

Lämna bilen hemma och kombinera en båt+tågbiljett. Kanske utflykt Köpenhamn? I Humlebæk hittar du Louisiana Museum of Modern Art. Eller styr stegen norråt till någon av Nordsjällands mysigaste destinationer som Hornbæk eller Gilleleje.

Se biljettpris
Bilsemester
Kultur

Tysklands äldsta stad

Trier

Söderut ligger Tysklands äldsta stad Trier, som är känd för sina välbevarade romerska byggnader bla Porta Nigra, den svarta porten.

Läs mer
Inspiration
Bad

Franska rivieran

Côte d'Azur

På den franska rivieran hittar du gammaldags charm, fantastiska stränder, shopping och god mat i överflöd. Nice, Cannes, Antibes, Saint Jean Cap Ferrat och resten av rivieran väntar med azurblått hav, sol och varma vindar.

Bad

Strandliv

Rügen

Besök Rügen som även har fått smeknamnet Berlins Badkar. Det är nämligen hit som miljonstadens invånare kommer för att koppla av. Rügens härliga sandstränder är som gjorda för en paus på vägen.

Läs mer
Kultur
Bilsemester

Gotik och hamnromantik

Rostock

Rostock är en fin Hansastad med romantisk maritim stämning, gotiska kyrkor och bra shoppingmöjligheter. Upplev de historiska attraktionerna och njut av hamnstadens vackra omgivning.

Läs mer
Bilsemester
Kultur

Storstad

Berlin

Bara två timmar i bil från Rostock ligger Berlin där dåtid och framtid möts i en mix av historiska monument som Brandenburger Tor och Checkpoint Charlie. Upplev unika stadsdelar, internationell stämning och kulinariska specialiteter.

Läs mer
Bad

Semesterparadis

Hornbæk

Alldeles norr om Helsingör ligger det klassiska semesterparadiset Hornbæk. Lägg ut filten på den breda finkorniga sandstranden och låt barnen busa runt på strandlekplatsen. Njut av livet på hamnkrogarna, shoppa fina prylar i butikerna och besök personliga gallerier.

Läs mer
Inspiration

Korsvirkesromantik

Gilleleje

Ingen sommar utan en tur till Gilleleje. Byn charmar med pittoreska gränder, korsvirkesromantik och personlig service. Här har Själlands största fiskehamn sitt säte och byn är populär bland fritidsseglarna.

Läs mer
Kultur

Trädgårdar

Nordsjälland

Är du intresserad av trädgård, kultur och natur har Nordsjälland ett fantastiskt utbud. Storslagna kungliga trädgårdar, men också trädgårdar och parker med konst i världsklass. Du hittar även unika och magiska upplevelseträdgårdar som blir en stimulans för alla sinnen.

Läs mer
Inget resultat